Laptop árak összehasonlítása

Milyen kategóriákra osztják notebookjaikat a gyártók?

Laptop típusok, márkák
Laptop választék

A laptopvásárlás egy rendkívül komoly dolog, melyet érdemes alaposan átgondolni. A vásárlók egy jelentős része valamilyen konkrét célra keres gépet, a szerencsésebbek a divatos márkákat keresik. A hardver teljesítményét úgy kell kiválasztani, hogy lehetőség szerint az elvárásokhoz viszonyítva legyen némi tartalék a későbbi fejlesztésekkel is számolva. A vásárlást nagyon gyakran a pénzügyi keret határolja be, ezért érdemes megismerkedni a különböző gyártók által kínált gépek árkategóriájával. Egyes feladatokra érdemes lehet egy olcsóbb márka hasonló hardverét választani, de a megbízhatóság megfizethetetlen.

Árak és márkák

A laptop ára a hardver teljesítménye és minősége mellett a márkától is függ. Jellemzően az Apple termékei némi felárral kerülnek a boltok polcara, a vásárlónak meg kell fizetnie a kijelző fedelén látható alma logót is. A hagyományosnak mondható gyártók, az Asus, Dell, HP és az utóbbi időben népszerűvé vált Lenovo és Acer noteszgépei között az azonos hardverkategóriák ára csak kismértékben tér el. Az árra komoly hatással van egy-egy típus népszerűsége, de alapvetően a hardver teljesítménye határozza meg. A legújabb processzort, csúcsteljesítményű videokártyát tartalmazó gép lényegesen drágább, mert ezen eszközök vásárlói hajlandók kifizetni bármennyit azért, hogy csúcsteljesítményű kütyüt használhassanak. A „mezei” vásárlók számára a középkategóriás notebook vásárlása ajánlott.

laptop márkák
Népszerű laptop márkák

A csúcskategória és VIP kategória

arany laptop
Aranyozott laptop

A VIP kategóriába tartozó laptopokat nem a klasszikus laptopgyártók kínálják. Egyes cégek kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy megvásárolnak bizonyos laptoptípusokat és ezeket egyéni módon díszítik, valamilyen nemesfém, esetleg drágakövek segítségével. Az egyedi, VIP kategóriájú laptopok burkolatán nem ritka a kézzel rajzolt díszítés sem.

A VIP laptopok ára

 • minimum 1 millió forint,

de a felső határ a csillagos ég. Az arannyal burkolt laptopokról itt olvashatsz egy érdekes posztot.

Ár tekintetében az úgynevezett gamer laptopok vezetik a listákat. A gyártók a játékosok számára készített gépbe a legújabb fejlesztéseket pakolják, és ezek árát is komolyan megemelik. Kifejezetten a gamerek számára készít hardvert az ASUS és az Acer. Az Asus ROG kategóriájú gépeinek ára a legmagasabb.

Az ASUS ROG GX800VH-GY004T ára

 • 1 millió 800 ezer forint felett van.

Ezért az árért hetedik generációs Intel Core i7-es processzor jár 64GB DDR memóriával, 18,4 hüvelykes kijelző, 16 GB-os Nvidia Geforce GTX 1080-as videokártya és 1536 GB SSD meghajtó.

Mivel ezeknél a notebookoknál nem a hordozhatóság az elsődleges szempont, ezért a 8 cellás akkumulátorral együtt majdnem 6 kg a súlya. A játékosok álma az ilyen Asus, ezért nem kell attól tartania a gyártónak, hogy a boltok polcain marad a termék.

Acer predator
Acer gamer laptop

Az Acer-nek sikerült felvennie a versenyt az Asus gamer laptopjaival, az ACER Predator Triton 700 mintegy

 • 1 300 ezer forintba kerül.

A cég a formatervezéssel szeretné meghódítani a vásárlókat, a hardver valamivel gyengébb a konkurens gépéhez képest, mégsem kell attól tartanunk a vásárlóknak, hogy valamelyik játék lassan futna. A 15,6-os kijelzővel szerelt laptop hetedik generációs Intel Core i7-7700HQ processzort kapott, 32 GB memóriát és 512 GB SSD-t. A grafikáért egy 8GB-os NVIDIA GeForce GTX 1080-as kártya felel.

Ha figyelmesen végignézzük az Asus notebookok árait,

 • már 500 ezer forintért is találhatunk gamereknek szánt gépet.

A játékos laptopok jellemzője, hogy Intel Core i7-es processzort kaptak, DDR4-es memóriát és dedikált videokártyát. Az árkülönbséget a hardverváltozatokban kell keresni. Az olcsóbb gépekben gyengébb videokártyát, kisebb méretű SSD-t vagy HDD-t találunk, hagyományos akkumulátorral.

Közép, közép felső kategóriájú laptopok

A középkategóriába két laptoptípus tartozik: a prémium kivitelű és a nagy teljesítményű. A középkategóriájú laptopok bármilyen célra és feladatra tökéletesen alkalmasak. A gépek árát a hardverkülönbségek mellett a burkolat minősége, a gép vastagsága és súlya határozza meg. Ha az a fontos, hogy könnyen hordozható, vékony gépet vegyünk, mindenképpen az ultrabook a nekünk való. Akik nem ijednek meg a vastagabb formáktól, azok megspórolhatnak némi pénzt a vásárlásnál.

A közép kategóriájú gépek közé a 150 és 300 ezer forint körül kapható laptopok tartoznak. Ezekre jellemző. hogy i5 vagy i3-as processzorral szerelték őket, kaphatók integrált vagy diszkrét videokártyával és általában HDD merevlemezzel érkeznek.

Egy tipikus, középkategóriájú laptop a DELL Inspiron 5570-245200, melynek

 • ára 250 ezer forint körül van.

Ezért a pénzért Intel Core i5-ős processzort, 4 GB memóriát, 256 GB SSD lemezt és 2GB-os AMD RAdeon 530-as videokártyát kapunk.

Olcsó laptop

Az olcsó laptop jellemzője, hogy nehéz hozzájutni olyanhoz, melynek a minősége is megfelelő. Ha olcsó laptopot szeretnénk venni, a használat céljától függően érdemes átgondolni, érdemes-e új gépet venni, vagy válasszunk egy megbízhatóan működő, de olcsó használt laptopot. A notebook árát jelentősen csökkenti, ha az i3-as processzornál gyengébb, régebbi Pentium vagy Celeron processzorral szerelik. Az integrált videokártya és az alacsony felbontású kijelző is csökkenti az árat, de az ismeretlen márkák gépei is olcsóbbak.

Például egy Navon Stark gépet, 14 colos kijelzővel, Intel atom processzorral, 2 GB memóriával

 • már 52 ezer forintért is megvásárolhatsz,

az Asus Vivobook Max 15,6-os gépe Celeron processzorral

 • 80 ezer forintért kapható,

vagy választhatunk

 • 82 ezer forintos áron

egy Acer Aspire 3 A315-ös laptopot is, mely AMD E2-9000-es processzort kapott, 4GB memóriával, 500 GB-os merevlemezzel.

Olvass tovább

Memória a laptopba

Tudtad, hogy a RAM, a DVD, a HDD és az SSD rokonok?

Magneses memoria.
Mágneses memóriamodul.

A számítógép memóriája egy hardvereszköz, mely tárolja a processzor által feldolgozott és a feldolgozásra váró információkat, valamint az utasításokat elektromos áram segítségével. Legegyszerűbb változatánál az tápáram megszüntetését követően a memória kiürül. Memóriaként bármilyen eszköz funkcionálhat, mely képes két vagy több állapot felvételére. A modern számítástechnikában a félvezetőket alkalmazzák memóriaegységként, az átfolyó áram jelenléte vagy hiánya felel meg a 0 vagy 1 értéknek.

A memóriaegység alkalmazható hosszútávú adattárolásra is, ha a töltésmegmaradás illetve az állapot rögzítése megoldott.

A számítógépekben és notebookokban használt memóriák: operatív tár RAM, merevlemezes egység (HDD), CD vagy DVD, flash memória.

A memóriák osztályozása

A memóriák osztályozására többféle módszert is használnak. Elsődleges szempont a memória processzortól való „távolsága” tehát a processzor-hozzáférés gyorsasága szerint beszélhetünk elsődleges, másodlagos stb. memóriáról.

Attól függően, hogy a memóriának szüksége van-e áramra az információ tárolásához, létezik energiafüggő és -független memória.

Elsődleges memória

Az elsődleges memória a processzorhoz legközelebb található, gyors hozzáférésű egység. Mivel a központi egység sebességének egyik meghatározó eleme, ezért nem ritka, hogy egyazon kristályon helyezkedik el a memória és a processzormag is.

Az elsődleges memóriában olyan programok, programrészletek helyezkednek el és olyan információk kapnak helyet, melyekkel a processzor az adott pillanatban foglalkozik.

.

Másodlagos memória

A másodszintű memóriához a processzor valamivel lassabban férhet hozzá, azonban ennek mérete szinte korlátlan lehet. A másodlagos memória energiafüggetlen egységekből áll, az információk és programok hosszútávú tárolására szolgál.

A korai memóriaegységek

Szőtt memóriamodul.
Szőtt memóriamodul típus.

Az információtárolás napjainkban is közkedvelt változata volt a „papíralapú memória”. A kezdetleges számítógépek számára lyukkártyán tárolták az információkat és a programokat. A modern papíralapú információtárolás – a gépelt, nyomtatott szöveg figyelmen kívül hagyása mellett – a vonalkódrendszer. Ennek segítségével a gép számára gyorsan olvasható módon tárolhatók az adatok.

Az első számítógépekben a memóriaegységeket ferritgyűrűk alkották, melyeket vezetékhálózatba fontak be. Az első Holdra szálló űrhajó számítógépében is ilyen memóriatároló eszköz volt. Később a mágnesszalagos tároló terjedt el széles körben, majd ennek egyik továbbfejlesztett változata a merevlemez kezdett hódítani, mely a mai napig használatban maradt.

RAM memóriának nevezzük azokat a modulokat, melyek energiaforrás nélkül nem képesek információtárolásra.

A ROM memória elektromos áram nélkül is megőrzi az eltárolt információt, viszont általában csak olvasható.

A ma használt memóriatípusok többsége DRAM, mely képes ugyan tárolni az információkat, de rendszeres időközönként frissíteni kell azokat, különben elvesznek.

A memória típusai:

 • Cash memória
 • Operatív memória
 • Külső memória
 • Állandó memória.

Félvezető memóriatípusok:

 • ROM
 • PROM
 • EPROM
 • EEPROM flash memória
 • EAROM.

Optikai tárolók:

 • CD-R
 • CD-ROM
 • CD-RW
 • DVD-RAM
 • DVD-ROM
 • DVD-R
 • DVD+R
 • DVD-RW.

Olvass tovább

A notebook szerviz főbb feladatai

Laptop szerviz javítás
Laptop javítása szervizben Budapesten.

A régi notebook újra használható lesz

A laptopszerviz szó hallatán mindenki másra gondol, de alapvetően a meghibásodott mobil számítógépek javítóműhelyeként tartjuk számon. A jól átgondolt és profi módon menedzselt cégek a számítógépekkel kapcsolatos valamennyi szolgáltatást biztosítják ügyfeleik számára:

 • hardveres szolgáltatások – javítás, alkatrészcsere, tisztítás, fejlesztés és diagnosztika
 • szoftveres szolgáltatások – program telepítés, driver telepítés, vírusmentesítés és adatmentés vagy visszaállítás.

Nincs lassú laptop

Gyakori probléma, hogy a néhány évvel korábban vásárolt notebook lassan működik, lefagy, esetleg kevés a tárhely az újabb programok telepítéséhez. A laptopszerviz ilyen esetben is tud segíteni, hiszen a gép fejlesztése, szoftveres optimalizálása a legtöbb esetben gyorsulást eredményez. A lassú kütyü nemcsak bosszúságot okoz, hanem valamilyen meghibásodás jele is lehet, ezért érdemes a lehető legrövidebb időn belül szakemberhez fordulni.

Laptop hardver és szoftver tisztítása

A lassú, melegedő laptopot elsősorban alaposan meg kell tisztítani. Néhány év alatt tekintélyes mennyiségű por halmozódhat fel a gép hűtőbordáin, mely megakadályozza a szabad légáramlást, ez túlmelegedéshez, lassuláshoz vezet, szélsőséges esetben komolyabb meghibásodást is okozhat. A mobil számítógép alapos tisztítása tehát nem csak esztétikai kérdés.

A lassulás oka lehet szoftveres is: elavult driver, elavult operációs rendszer, vírus. A szervizben gyorsan és megbízhatóan el tudják távolítani a kártevő szoftvereket a gépről, ráadásul a merevlemezen tárolt információk épségéért sem kell aggódni. Az operációs rendszer optimalizált telepítése sok régi gépnek adott már új életet.

Alkatrészcsere szervizben.
Laptop alkatrészek cseréje.

Fejlesztjük a hardvert

A laptopszerviz egyik fontos feladata a gépek hardverének fejlesztése, modernizációja. A használt laptopok alkatrészeinek egy részét gyorsabb típusúra lehet cserélni. A leggyakrabban végzett fejlesztési feladatok:

 • memória csere (plusz memória beszerelése)
 • merevlemez cseréje, SSD meghajtó beszerelése
 • processzor cseréje
 • videokártya beszerelése.

A notebook fejlesztése szinte minden esetben a memória méretének növelésével kezdődik. A korszerű gépekbe 16 GB-nyi RAM fér, de a régebbi típusok is elbírnak 4-8 GB-ot. A memóriafejlesztést követi a háttéttár növelése, gyorsítása. Jelentős sebességnövekedést érhetünk el, ha a hagyományos HDD-ről SSD meghajtóra váltunk, különösen akkor, ha az új meghajtóra kerül az operációs rendszer. A processzor fejlesztése már ritkábban fordul elő, de bizonyos esetekben ez is járható út, a videokártya cseréje azonban már nagyon ritka.

Laptop szerviz géptisztítás.
Notebook tisztítása szervizben.

Amikor már nem fejleszthető a használt laptop

Mi a teendő olyankor, ha a notebook hardvere már nem fejleszthető, nem gyorsítható tovább, de a munkához, játékhoz szükség van a fejlettebb eszközre? A laptopszervíz megvásárolja a használt mobil számítógépeket, illetve ajánlatot tesz annak megvásárlására. A felhasználó ezután dönthet, hogy a Gradon kínálatából vásárol egy fejlettebb, olcsó, használt típust, vagy új számítógépet szerez be.

A profi laptopszerviz feladatai közzé tartozik az alkatrészek forgalmazása is. Az új hardvert kényelmesen, a cég weboldalán keresztül is megrendelheted, az itt vásárolt alkatrészeket ingyenesen, garanciával cserélik ki.

Olvass tovább

Laptop szerviz Budapest

Mi a laptop?  Melyek a felhasználási területei?

laptop szerviz budapestA laptop vagy notebook kompakt kiszerelésű, összecsukható hordozható személyi számítógép.  A mai laptopok már nemcsak hogy teljes értékű komputerek az asztali PC-khez hasonlóan, hanem teljesítményük és felszereltségük gyakran felül is múlja a nagyobb és több elemből álló gépekét. A notebookok hardver elemei, alkatrészei és funkciói azonosak az asztali gépekéivel, a mobil computer komponensei azonban jóval kompaktabbak, nemcsak kiterjedésük és tömegük kisebb, hanem energiafogyasztásuk is takarékosabb. Laptopokon ugyanazok az operációs és egyéb programok futtathatók, mint a nagy PC-ken. A laptopok előnye stacionárius társaikkal szemben a mobilitás és ebből következően a felhasználási lehetőségek szélesebb skálája. Ma már minden notebookot több órányi üzemidőt biztosítható újratölthető akkumulátorral hoznak forgalomba.

laptop használat
Laptopozás repülőgépen, Budapest – New York

A laptopok fő felhasználási módjai és területei

Otthoni használatban: levelezés, képek-fotók rendezése, internetes böngészés, tartalomkeresés a Google segítségével, hírolvasás, közösségi oldalak látogatása, blogolás, filmnézés, zenehallgatás, e-könyvek letöltése és olvasása, hangoskönyvek online hallgatása, videojátékok, skype és youtube használata, online vásárlás, e-bank… Munkahelyi használatban: tervezés, szövegírás, nyilvántartás vezetése, adatbázisok kezelése; grafikai munkák, könyvtervezés, szöveg szerkesztés, tördelés, weboldal készítés, marketing kampányok irányítása, prezentációk. Kiemelt ágazat az oktatás, a tanulási-oktatási folyamatnak szinte minden fázisában eredményesen használható a notebook és a tablet, de ma már megtaláljuk a laptopokat autószervizben, orvosi rendelőben, divatszalonban vagy akár egy asztalosműhelyben is. Utazás: a laptopok nagy előnye, hogy bármilyen járműben ülve szinte mindenre használhatjuk, és ugyanezt tehetjük egy távoli város szállodájában, ahová megérkezünk. Hosszú repülőút során kedvenc filmsorozatunkról sem maradunk le.

A laptop szerviz főbb funkciói

diagnosztika – karbantartás – javítás-szerelés  – alkatrészcsere – adatmentés

laptop javítás ára
Diagnosztika és alkatrészcsere a budapesti laptopszervizben

Laptop vásárlásával nemcsak a készülék használatának előnyeit, hanem karbantartásának és szervizeltetésének a a gondjait is magunkra vesszük. Bármilyen remek a készülék, meghibásodhat. Ilyenkor garanciális javításra van lehetőség. A jótállási időszak lejáratát követően, vagy garanciális körbe nem tartozó meghibásodások esetén is számos szerviz nyújt professzionális szolgáltatást. Garancián túli szervízmunka esetében a javítóműhely munkatársa megállapítja a hibát és ajánlatot ad a javításra. Megkülönböztetünk szoftveres és hardveres javításokat. Előbbi esetben a programhibákat orvosolják, szükség esetén újratelepítik azokat, végeznek továbbá finombeállításokat vagy fertőzés esetén vírusirtást. Hardveres hibáknál nemcsak alkatrészcserével, hanem szereléssel, akár az alaplapon történő javítással is segítik ügyfeleiket a szervizek, amelyek gyors és precíz munkára törekszenek, a szakemberek felvilágosítást adnak a javítási folyamat aktuális állásáról, várható időtartamáról és természetesen a laptop javítás ára is előre tudható.

Ám nem maga a notebook javítás nem az egyetlen funkció, amelyet a notebookszerviz ellát. A hiba elhárítását a laptop diagnosztikája előzi meg, amelyet a szakképzett munkatárs a lehető legrövidebb idő alatt végez el, majd ezek után ajánlatot tesz a javításra vagy az alkatrész cseréjére, megadva az árakat is. Az új hardver vásárlása esetén a legtöbb notebook szervízben a beszerelés költségeit magába foglalja az alkatrész ára.

Gyakran nincs szükség sem szerelésre, sem alkatrészcserére, elegendő a karbantartást elvégezni. A hibásan vagy akadozva működő notebook belső és külső érintkezőinek a megtisztítása az oxidrétegtől, a billentyűzet tisztítás, a ventilátorra lerakódott por eltávolítása sok betegnek vélt laptopot keltett már életre.

Adatmentés: nem kell megrémülnie a számítógéptulajdonosnak, ha a laptop totálkáros állapotba került, beázott, eltört, füstölni kezdett vagy más módon súlyos rongálódást szenvedett. A Gradon Laptop Szerviz Budapest  mindent megtesz azért, hogy a fizikailag épen maradt alkatrészeket újrahasznosítsa, az épen maradt vagy csak részben rongálódott merevlemezről pedig minden adatot kimentsen-lementsen. Helyben nem orvosolható súlyosabb sérülés esetén minden esetben vagy gondoskodnak partnervállalkozás bevonásáról vagy olyan címet, telefonszámot adnak az ügyfélnek, ahová ilyen problémával is bizalommal fordulhat.

Alkatrész árusítás – szakbolt és webáruház

A szervizszolgáltatásokat nagy árukészlettel felszerelt alkatrész szaküzlet egészíti ki, amelyben kijelzők, billentyűzetek, videokártyák, HDD és SSD tárhelyek, CPU processzorok, memóriakártyák, laptop akkumulátorok és és új, gyári, vagy azonos minőségű utángyártott laptoptöltők kaphatók minden notebook típushoz. A szakbolt forgalmaz továbbá kiegészítőket és tartozékokat is. A vállalkozás honlapja webáruházként is működik, lehetővé téve a konfigurációs elemek és tartozékok online megrendelését. A szakboltban vásárolt hardver eszközök beszerelése a készülékbe ingyenes, csak az alkatrész ára fizetendő. A számla természetesen bankkártyával is rendezhető.

Használt laptop felvásárlás, ár beszámítás – feljavítás és eladás

Időről időre a Gradon Szerviz használt notebook készülékek felvásárlását hirdeti meg akcióként. Főleg két magos processzorral rendelkező használt laptopok kerülnek így beszámításra új számítógép vásárlásakor (pl.: Intel Core 2 Duo, AMD Turion 64 X2). A felvásárlási ár az évjárattól, a felszereltségtől és esztétikai állapottól függően 15.000 és 30.000 Ft között mozog. A megvásárolt gépeket a szervízben teljes mértékben felújítják és kedvező áron újraértékesítik.

Hardver + Szoftver. Újratelepítés, új laptop beállítása

Hardvereszközök árusításán és javításán kívül szoftvertámogatásra is számíthat a szervizben, ilyen az operációs rendszer telepítése / újratelepítése eredeti licensz alapján (Windows, Mac OS X, Linux, Android). A telepítés vagy újrahúzás után a szükséges illesztőprogramok kerülnek installálásra: segédprogramok, böngészők, vírusirtók telepítése (Avast, Google Chrome, Firefox, Skype). Az adatok mentését már említettük, de újratelepítésnél adatmásolásra is szükség van: az oprendszer felrakása után a korábban lementett adatállományokat visszamásolják a HDD vagy SSD tárhelyre. Igény esetén a munkatársak elvégzik a behozott új laptop beállítását, optimalizálják az operációs rendszer és más szoftverek működését, a gép áramfogyasztását. Régebbi, lelassult gépek esetén a merevlemez töredezettségmentesítése és a processzor kihasználtságának optimalizálása szerepel a hozzáértő szakemberek ajánlatai között.

Notebook szerviz Budapest: laptop márkák, típusok

asus töltőA Gradon laptopszerviz alapvetően márkafüggetlen és garancián túli munkálatokra specializálódott, így szinte mindegy, melyik gyártó termékéhez keres szervizt Budapesten: Acer, Apple, Asus, Dell, HP, IBM, Lenovo, Samsung, Sony, Toshiba… Az emelt minőségű, magas rendelkezésre-állású szervizszolgáltatás célzott márkája a Dell Laptop és az Asus Notebook, a szaküzletben pedig a legnagyobb kereslet a Dell akkumulátorok és Asus töltők iránt mutatkozik, illetve keresett lett a noteszgépbe a gyári angol helyett beszerelhető magyar billentyűzet. Ezek a favoritok, de szinte mindegy, hogy milyen eszközei vannak, és azok melyik gyártótól származnak, bármelyik pótlására megoldást jelent, ha telefonon felhívja a a Magyarországon egyedülállóan nagy raktárkészlettel rendelkező szervizt.

laptopszerviz Bp. - elérhetőség, cím, tel
Hétfő-Péntek: 9:00-18:00, Szombat-Vasárnap: zárva – Gradon Laptop Szerviz Budapest

Hungary: Notebook Service Budapest. HU – 1119 Bp. XI. kerület, Fehérvári út 55. Professzionális laptop javítás