A notebook szerviz főbb feladatai

Laptop szerviz javítás
Laptop javítása szervizben Budapesten.

A régi notebook újra használható lesz

A laptopszerviz szó hallatán mindenki másra gondol, de alapvetően a meghibásodott mobil számítógépek javítóműhelyeként tartjuk számon. A jól átgondolt és profi módon menedzselt cégek a számítógépekkel kapcsolatos valamennyi szolgáltatást biztosítják ügyfeleik számára:

  • hardveres szolgáltatások – javítás, alkatrészcsere, tisztítás, fejlesztés és diagnosztika
  • szoftveres szolgáltatások – program telepítés, driver telepítés, vírusmentesítés és adatmentés vagy visszaállítás.

Nincs lassú laptop

Gyakori probléma, hogy a néhány évvel korábban vásárolt notebook lassan működik, lefagy, esetleg kevés a tárhely az újabb programok telepítéséhez. A laptopszerviz ilyen esetben is tud segíteni, hiszen a gép fejlesztése, szoftveres optimalizálása a legtöbb esetben gyorsulást eredményez. A lassú kütyü nemcsak bosszúságot okoz, hanem valamilyen meghibásodás jele is lehet, ezért érdemes a lehető legrövidebb időn belül szakemberhez fordulni.

Laptop hardver és szoftver tisztítása

A lassú, melegedő laptopot elsősorban alaposan meg kell tisztítani. Néhány év alatt tekintélyes mennyiségű por halmozódhat fel a gép hűtőbordáin, mely megakadályozza a szabad légáramlást, ez túlmelegedéshez, lassuláshoz vezet, szélsőséges esetben komolyabb meghibásodást is okozhat. A mobil számítógép alapos tisztítása tehát nem csak esztétikai kérdés.

A lassulás oka lehet szoftveres is: elavult driver, elavult operációs rendszer, vírus. A szervizben gyorsan és megbízhatóan el tudják távolítani a kártevő szoftvereket a gépről, ráadásul a merevlemezen tárolt információk épségéért sem kell aggódni. Az operációs rendszer optimalizált telepítése sok régi gépnek adott már új életet.

Alkatrészcsere szervizben.
Laptop alkatrészek cseréje.

Fejlesztjük a hardvert

A laptopszerviz egyik fontos feladata a gépek hardverének fejlesztése, modernizációja. A használt laptopok alkatrészeinek egy részét gyorsabb típusúra lehet cserélni. A leggyakrabban végzett fejlesztési feladatok:

  • memória csere (plusz memória beszerelése)
  • merevlemez cseréje, SSD meghajtó beszerelése
  • processzor cseréje
  • videokártya beszerelése.

A notebook fejlesztése szinte minden esetben a memória méretének növelésével kezdődik. A korszerű gépekbe 16 GB-nyi RAM fér, de a régebbi típusok is elbírnak 4-8 GB-ot. A memóriafejlesztést követi a háttéttár növelése, gyorsítása. Jelentős sebességnövekedést érhetünk el, ha a hagyományos HDD-ről SSD meghajtóra váltunk, különösen akkor, ha az új meghajtóra kerül az operációs rendszer. A processzor fejlesztése már ritkábban fordul elő, de bizonyos esetekben ez is járható út, a videokártya cseréje azonban már nagyon ritka.

Laptop szerviz géptisztítás.
Notebook tisztítása szervizben.

Amikor már nem fejleszthető a használt laptop

Mi a teendő olyankor, ha a notebook hardvere már nem fejleszthető, nem gyorsítható tovább, de a munkához, játékhoz szükség van a fejlettebb eszközre? A laptopszervíz megvásárolja a használt mobil számítógépeket, illetve ajánlatot tesz annak megvásárlására. A felhasználó ezután dönthet, hogy a Gradon kínálatából vásárol egy fejlettebb, olcsó, használt típust, vagy új számítógépet szerez be.

A profi laptopszerviz feladatai közzé tartozik az alkatrészek forgalmazása is. Az új hardvert kényelmesen, a cég weboldalán keresztül is megrendelheted, az itt vásárolt alkatrészeket ingyenesen, garanciával cserélik ki.

Olvass tovább

Laptop szerviz Budapest

Mi a laptop?  Melyek a felhasználási területei?

laptop szerviz budapestA laptop vagy notebook kompakt kiszerelésű, összecsukható hordozható személyi számítógép.  A mai laptopok már nemcsak hogy teljes értékű komputerek az asztali PC-khez hasonlóan, hanem teljesítményük és felszereltségük gyakran felül is múlja a nagyobb és több elemből álló gépekét. A notebookok hardver elemei, alkatrészei és funkciói azonosak az asztali gépekéivel, a mobil computer komponensei azonban jóval kompaktabbak, nemcsak kiterjedésük és tömegük kisebb, hanem energiafogyasztásuk is takarékosabb. Laptopokon ugyanazok az operációs és egyéb programok futtathatók, mint a nagy PC-ken. A laptopok előnye stacionárius társaikkal szemben a mobilitás és ebből következően a felhasználási lehetőségek szélesebb skálája. Ma már minden notebookot több órányi üzemidőt biztosítható újratölthető akkumulátorral hoznak forgalomba.

laptop használat
Laptopozás repülőgépen, Budapest – New York

A laptopok fő felhasználási módjai és területei

Otthoni használatban: levelezés, képek-fotók rendezése, internetes böngészés, tartalomkeresés a Google segítségével, hírolvasás, közösségi oldalak látogatása, blogolás, filmnézés, zenehallgatás, e-könyvek letöltése és olvasása, hangoskönyvek online hallgatása, videojátékok, skype és youtube használata, online vásárlás, e-bank… Munkahelyi használatban: tervezés, szövegírás, nyilvántartás vezetése, adatbázisok kezelése; grafikai munkák, könyvtervezés, szöveg szerkesztés, tördelés, weboldal készítés, marketing kampányok irányítása, prezentációk. Kiemelt ágazat az oktatás, a tanulási-oktatási folyamatnak szinte minden fázisában eredményesen használható a notebook és a tablet, de ma már megtaláljuk a laptopokat autószervizben, orvosi rendelőben, divatszalonban vagy akár egy asztalosműhelyben is. Utazás: a laptopok nagy előnye, hogy bármilyen járműben ülve szinte mindenre használhatjuk, és ugyanezt tehetjük egy távoli város szállodájában, ahová megérkezünk. Hosszú repülőút során kedvenc filmsorozatunkról sem maradunk le.

A laptop szerviz főbb funkciói

diagnosztika – karbantartás – javítás-szerelés  – alkatrészcsere – adatmentés

laptop javítás ára
Diagnosztika és alkatrészcsere a budapesti laptopszervizben

Laptop vásárlásával nemcsak a készülék használatának előnyeit, hanem karbantartásának és szervizeltetésének a a gondjait is magunkra vesszük. Bármilyen remek a készülék, meghibásodhat. Ilyenkor garanciális javításra van lehetőség. A jótállási időszak lejáratát követően, vagy garanciális körbe nem tartozó meghibásodások esetén is számos szerviz nyújt professzionális szolgáltatást. Garancián túli szervízmunka esetében a javítóműhely munkatársa megállapítja a hibát és ajánlatot ad a javításra. Megkülönböztetünk szoftveres és hardveres javításokat. Előbbi esetben a programhibákat orvosolják, szükség esetén újratelepítik azokat, végeznek továbbá finombeállításokat vagy fertőzés esetén vírusirtást. Hardveres hibáknál nemcsak alkatrészcserével, hanem szereléssel, akár az alaplapon történő javítással is segítik ügyfeleiket a szervizek, amelyek gyors és precíz munkára törekszenek, a szakemberek felvilágosítást adnak a javítási folyamat aktuális állásáról, várható időtartamáról és természetesen a laptop javítás ára is előre tudható.

Ám nem maga a notebook javítás nem az egyetlen funkció, amelyet a notebookszerviz ellát. A hiba elhárítását a laptop diagnosztikája előzi meg, amelyet a szakképzett munkatárs a lehető legrövidebb idő alatt végez el, majd ezek után ajánlatot tesz a javításra vagy az alkatrész cseréjére, megadva az árakat is. Az új hardver vásárlása esetén a legtöbb notebook szervízben a beszerelés költségeit magába foglalja az alkatrész ára.

Gyakran nincs szükség sem szerelésre, sem alkatrészcserére, elegendő a karbantartást elvégezni. A hibásan vagy akadozva működő notebook belső és külső érintkezőinek a megtisztítása az oxidrétegtől, a billentyűzet tisztítás, a ventilátorra lerakódott por eltávolítása sok betegnek vélt laptopot keltett már életre.

Adatmentés: nem kell megrémülnie a számítógéptulajdonosnak, ha a laptop totálkáros állapotba került, beázott, eltört, füstölni kezdett vagy más módon súlyos rongálódást szenvedett. A Gradon Laptop Szerviz Budapest  mindent megtesz azért, hogy a fizikailag épen maradt alkatrészeket újrahasznosítsa, az épen maradt vagy csak részben rongálódott merevlemezről pedig minden adatot kimentsen-lementsen. Helyben nem orvosolható súlyosabb sérülés esetén minden esetben vagy gondoskodnak partnervállalkozás bevonásáról vagy olyan címet, telefonszámot adnak az ügyfélnek, ahová ilyen problémával is bizalommal fordulhat.

Alkatrész árusítás – szakbolt és webáruház

A szervizszolgáltatásokat nagy árukészlettel felszerelt alkatrész szaküzlet egészíti ki, amelyben kijelzők, billentyűzetek, videokártyák, HDD és SSD tárhelyek, CPU processzorok, memóriakártyák, laptop akkumulátorok és és új, gyári, vagy azonos minőségű utángyártott laptoptöltők kaphatók minden notebook típushoz. A szakbolt forgalmaz továbbá kiegészítőket és tartozékokat is. A vállalkozás honlapja webáruházként is működik, lehetővé téve a konfigurációs elemek és tartozékok online megrendelését. A szakboltban vásárolt hardver eszközök beszerelése a készülékbe ingyenes, csak az alkatrész ára fizetendő. A számla természetesen bankkártyával is rendezhető.

Használt laptop felvásárlás, ár beszámítás – feljavítás és eladás

Időről időre a Gradon Szerviz használt notebook készülékek felvásárlását hirdeti meg akcióként. Főleg két magos processzorral rendelkező használt laptopok kerülnek így beszámításra új számítógép vásárlásakor (pl.: Intel Core 2 Duo, AMD Turion 64 X2). A felvásárlási ár az évjárattól, a felszereltségtől és esztétikai állapottól függően 15.000 és 30.000 Ft között mozog. A megvásárolt gépeket a szervízben teljes mértékben felújítják és kedvező áron újraértékesítik.

Hardver + Szoftver. Újratelepítés, új laptop beállítása

Hardvereszközök árusításán és javításán kívül szoftvertámogatásra is számíthat a szervizben, ilyen az operációs rendszer telepítése / újratelepítése eredeti licensz alapján (Windows, Mac OS X, Linux, Android). A telepítés vagy újrahúzás után a szükséges illesztőprogramok kerülnek installálásra: segédprogramok, böngészők, vírusirtók telepítése (Avast, Google Chrome, Firefox, Skype). Az adatok mentését már említettük, de újratelepítésnél adatmásolásra is szükség van: az oprendszer felrakása után a korábban lementett adatállományokat visszamásolják a HDD vagy SSD tárhelyre. Igény esetén a munkatársak elvégzik a behozott új laptop beállítását, optimalizálják az operációs rendszer és más szoftverek működését, a gép áramfogyasztását. Régebbi, lelassult gépek esetén a merevlemez töredezettségmentesítése és a processzor kihasználtságának optimalizálása szerepel a hozzáértő szakemberek ajánlatai között.

Notebook szerviz Budapest: laptop márkák, típusok

asus töltőA Gradon laptopszerviz alapvetően márkafüggetlen és garancián túli munkálatokra specializálódott, így szinte mindegy, melyik gyártó termékéhez keres szervizt Budapesten: Acer, Apple, Asus, Dell, HP, IBM, Lenovo, Samsung, Sony, Toshiba… Az emelt minőségű, magas rendelkezésre-állású szervizszolgáltatás célzott márkája a Dell Laptop és az Asus Notebook, a szaküzletben pedig a legnagyobb kereslet a Dell akkumulátorok és Asus töltők iránt mutatkozik, illetve keresett lett a noteszgépbe a gyári angol helyett beszerelhető magyar billentyűzet. Ezek a favoritok, de szinte mindegy, hogy milyen eszközei vannak, és azok melyik gyártótól származnak, bármelyik pótlására megoldást jelent, ha telefonon felhívja a a Magyarországon egyedülállóan nagy raktárkészlettel rendelkező szervizt.

laptopszerviz Bp. - elérhetőség, cím, tel
Hétfő-Péntek: 9:00-18:00, Szombat-Vasárnap: zárva – Gradon Laptop Szerviz Budapest

Hungary: Notebook Service Budapest. HU – 1119 Bp. XI. kerület, Fehérvári út 55. Professzionális laptop javítás