ASUS akkumulátor: információk, adatok, tények

akumulátor ASUS laptopban
ASUS lítium-polimer-akkumulátor

Az Asus hivatalos weboldalán sok érdekes és hasznos információt találunk a cég által gyártott csúcsteljesítményű akkumulátorról. Összefoglaljuk, hogy mit kell és mit érdemes tudni a laptopok energiaforrásairól.

ASUS akkumulátortípusok

A laptopgyártó kétféle akkumulátor típussal szereli fel gépeit. Elterjedtebbek a hagyományosnak is mondható Lítium-ion akkumulátorok, az utóbbi időkben azonban egyre több notebook kap lítium-polimer akkumulátort.

A lítiumion (Li-ion) akkumulátor úgynevezett száraz akkumulátor, melynek anódja lítiumból vagy lítium ötvözetből készül. Ennek a típusnak több előnyös tulajdonsága is van: magas a cellák feszültségértéke, relatíve hosszú az életciklusuk és gyorsan tölthetők, emellett eléggé könnyűek, hogy hordozható számítógépben használhassuk, nem szennyezik a környezetet és nem jellemző rájuk teljes lemerítés esetén a „memória effektus”.

Ezt az akkumulátor típust használják a mobiltelefonok, táblagépek és notebookok többségében, mivel relatíve jó az energiasűrűségük.

A lítiumpolimer-akkumulátorok a vékony laptopgyártás elengedhetetlen eszközei. Előnyös tulajdonságuk, hogy nem szükséges hengeres cellák kialakítása, ezért lényegében bármilyen formában és vastagságban legyárthatók. Az lítiumpolimer-akkumulátorok a lítiumion telepekhez képest hasonló méret mellett kétszeres energiasűrűséggel rendelkeznek. A legújabb okostelefonok és vékony laptopok ezzel a típussal készülnek. Hátránya, hogy viszonylag drága.

>> további részletek új honlapunkon:

Asus akkumulátor üzemidő, élettartam és töltési ciklusok

 


Összefoglaló:

Az Asus akkumulátor használata

Az adott gyártó az akkumulátorok két típusát szereli laptopjaiba: a lítiumion- és a lítiumpolimer-akkumulátort. A hosszú élettartam és a minél több órás működési idő érdekében be kell tartani az üzemeltetésre vonatkozó fontos használati szabályokat és lehetőségek szerint csökkenteni kell a működésben tartott hardver eszköz (laptop, tablet) energiaigényét. Hosszabb üzemidő: optimalizált operációs rendszer.

Hosszabb notebook üzemidő elérése

ASUS mobil számítógép akkumulátor: információk, adatok és tények a gyártó leírása alapján. Az ASUS elektromos készülékeibe az akkumulátor két típusát szereli a gyártó, ezen belül a laptopjaiba: a lítiumion- és a lítiumpolimer-akkumulátort használja előszeretettel. A hosszú élettartam és működési idő érdekében a felhasználónak be kell tartania az üzemeltetésre vonatkozó szabályokat és csökkenteni kell a hardver energiaigényét és a hőmérsékletet is a megfelelő szinten kell tartani. Az optimalizált operációs rendszer és a csökkentett megjelenítési üzemmód hosszabb üzemidőt biztosít. Néhány további, érdekes téma: asus márka leírása, asus töltő javítása, laptop akkumulátor csere, akkumulátor vásárlás, lítium-ion típus, lítium-polimer telep, hosszabb laptop üzemidő márkás akku használatával